...::: Frm Cep :::...

Tam Görünüm: Toshiba Portege G500
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Toshiba Portege G500

Toshiba akıllı mobil iletişim cihazları arasında yerini alan G500, Windows Mobile 5 işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve 3G bağlantı desteği mevcut

Toshiba tarafından Şubat ayında Barcelona’da yapılan 3GSM kongresinde tanıtımı yapılan Windwos Mobile 5.0 işletim sistemli ve 3G destekli ürünlerinden biri olan G500, Windows Mobile’ın getirdiği iş hayatınızın yardımıcısı olma rolü yanında eğlence ve geniş bant imkanları da sunuyor. Teknik Özellikler G500, her ne kadar Toshiba tarafından notebook bilgisayarlarda edinilen deneyimin mobil telefon halinde ortaya çıkması olarak adlandırılsa da cihaza bakıldığında Satellite serisi dizüstü bilgisayarların kaba ve kalın cihazlarını hatırlattığını görüyoruz. G500 benim evde ve ofiste kullandığım telsiz telefonlardan bile kalın bir cihaz. Kavisli köşelere sahip olması ele rahat oturması açısından büyüklük kusurunu bir nebze olsun örtmeye çalışıyor. 96 x 49 x 22.9 mm ölçülerinde ve 135 gram ağırlığındaki cihaz kayar kapak şeklide tasarıma sahip. Ekran ve menü tuşlarının olduğu bölüm yukarıya doğru açıldığında alttan nümerik klavye çıkıyor. Cihazın kayan bölümünü yukarı ve aşağı hareket ettirmek için ekran altında bir destek yapılsa daha kullanışlı olabilirdi. Çünkü bu haliyle açıp kapatırken ister istemez menü veya navigasyon tuşuna basıyorsunuz.
[Resim: g500.jpg]
Beş yönlü navigasyon tuşu ve alttan çıkan geniş tuşlara sahip nümerik klavye rahat kullanım sağlıyor. 65 bin renkli 2.3 inç QVGA TFT ve dokunmatik olmayan ekrana sahip G500’ün ekran kalitesinin ortalama düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Cihazın sol yan tarafında kulaklık arayüzü, sağ yan tarafında ise ses açma kapama ile kamera tuşları bulunuyor. Üst tarafta cihaz açma kapatma düğmesi, alt tarafta ise mini USB arayüzü bulunuyor. USB arayüzünün USB 1.1 olması bilgisayarınız ile cihaz arasında yapacağınız dosya transferinde canınızı sıkabilir. Ekran bölümünü yukarı doğru kaydırdığınızda kapak altından parmak izi okuma bölümü çıkıyor. Parmak izi okuma özelliği güvenlik yerine parmaklarınıza atayacağınız uygulama kısayollarını çalıştırmak için kullanılıyor. Kullanımının ise oldukça zor olduğunu söylemeliyim. Bir süre sonra parmak izi ile bir programı çalıştırmak yerine ekran menüsünden çalıştırmayı tercih edeceğinize eminim. Cihazın arka tarafında ise 2 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera bulunuyor. Ön tarafta ekran üzerinde de video görüşmeler yapmak amacıyla VGA kamera yerleştirilmiş. Üç bant GSM, EDGE, Wi-Fi, 3G gibi hemen hemen tüm bağlantıları destekleyen cihazın 9 güne kadar bekleme, 2.5 saate kadar 3G, 4 saate kadar GSM görüşme olanakları sağlayan 1100 mAh gücünde Li-Ion pili bulunuyor. 312 Mhz Intel işlemciye sahip cihazın Wi-Fi özelliğini sık kullanırsanız cihazı her gün şarj etmeniz gerekecektir. Cihazın önemli bir özelliği internet üzerinden görüşmelere olanak sağlayan VoIP desteğine sahip olması. VoIP özelliğini Wi-Fi üzerinden kullanabilirsiniz.
[Resim: ekran.jpg]
G500’ün 50 MB dahili belleği bulunuyor. Pilin arka tarafında SIM kart yanına yerleştirilmiş miniSD kart arayüzüne 2 GB’a kadar harici bellek takabiliyorsunuz. Cihaz anteninin GSM ve Wi-Fi çekim kabiliyeti ortalama seviyede. Görüşme sırasında kulaklık kısmından gelen ses ise tatmin edici seviyede. G500 Windows Mobile 5.0 işletim sisteminin getirdiği avantajların tümünü destekliyor. Word, Excel dokümanlarını, PowerPoint sunumlarını görüntüleyebilir, PDF dokümanlarınızı okuyabilir, MSN messenger ile arkadaşlarınızla konuşabilir, push e-posta desteği sayesinde gelen e-postalarınızdan anında haberdar olabilirsiniz. ActiveSync yazılımı sayesinde bilgisayarınızda bulunan ajanda kayıtlarınızı, kontaklarınızı cihaz ile senkronize edebilirsiniz. Ayrıca Java 2.0 desteği sayesinde internetten indirebileceğiniz birçok uygulamayı yükleyip kullanabilirsiniz. Internet tarayıcı olarak Windows işletim sisteminin zayıf noktası olan Internet Explorer dışında başka bir tarayıcı yükleyip kullanmanızı öneririm.
[Resim: buyukresim(29).jpg]
MULTİMEDYA ÖZELLİKLERİ
Medya oynatıcı olarak Windows Media Player 10 Mobile yazılımını kullanan G500 müzik olarak MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA ve AMRNB formatlarını, video olarak MPEG4 ve WMV formatlarını oynatabiliyor. WMA ve MP3 formatlı müzik dosyalarınızı zil sesi olarak atayabiliyorsunuz. Cihazın sesini dışarıya verdiğinizde elde ettiğiniz sesin kalitesi vasatın altında. Ayırca zil seslerinin de dış ortamda duymakta zorlanıyorsunuz. 2 megapiksel kamerası ile 1600 x 1200 çözünürlükte JPEG formatlı resim, 176 x 144 piksel çözünürlükte MPEG4 formatlı video çekimleri yapabilirsiniz. Cihazın CD’sinden çıkan Teleport uygulaması ile cihazınızı bilgisayarınız üzerinden veya bilgisayarınızı cihaz üzerinden kullanmanız mümkün olabiliyor. Özellikle Windows Mobile işletim sisteminin getirdiği iş yaşamı kolaylıkları yanında Wi-Fi, 3G gibi özellikleri de arıyor ve bunun yanında cihaz boyutu sizin için fazlaca önemli değilse G500’ü kullanmanızı öneririm.
[Resim: ornek(1).jpg]
inceleme için mobimag 'a teşekkür ederiz
iyi günler ben toshiba G500 aldım 3 gün oldu problemim kamera kaydı yapıyorum izlerken tam ekran yaptığımda görüntü ekranı tam olarak doldurmuyo yanlız ortada çıkıyor bide şarj esnasında bataryada ve sarj aletinde hissedilir bi ısınma oluşuyor yardımcı olursanız sevinirim
kblytrn Yazılan:iyi günler ben toshiba G500 aldım 3 gün oldu problemim kamera kaydı yapıyorum izlerken tam ekran yaptığımda görüntü ekranı tam olarak doldurmuyo yanlız ortada çıkıyor bide şarj esnasında bataryada ve sarj aletinde hissedilir bi ısınma oluşuyor yardımcı olursanız sevinirim

kamera konusunda tam olarak bil sahibi değilim araştırayım şarj ederken ısınıyor demişsin taktığında ortalama ne kadar süre geçtikten sonra ısınmaya başlıyor
10-15 dakika sonra bi ısınma oluyor bu kamera olayı geçekten sinir bozucu ilginize teşekkür ederim
Kullanma kılavuzunu vs okudunuz mu. gereken açıklamaların orada yapılmış olması gerekli...
okudum baya inceledim açıkcası fakat bişey bulamadım tam ekran yaptığımda ekranın görüntü ortasında çıkıyor sadece olduğu gibi ekranı kaplamıyor
Belki de öyle ekranı kapşayabilme özelliği yoktur. başkasında ve ya biryerde tam ekran gördünüz mü hiç??
tam ekran olması gerekir mantıken başka biyerde görmedim görsem ayarları alcam hemen
Referans Adresler